Bergs by och Bergabacken Levande Pelargonmuseum

Berg är en av Torsåkers sevärda bergsmansbyar. Vid Bergs kvarn finns en informationstavla där du kan läsa mer om kvarnen, byn och bergsmännen. I kvarnen finns ett kafé som är öppet sommartid.

I byn hittar du Bergabacken – ett levande pelargonmuseum. Här finns en stor samling av gamla svenska pelargoner, och den utökas hela tiden med nya sorter. Inte bara skotten samlas och utökas – här bevaras också historien om var pelargonen kommer ifrån och hur den har bevarats av omsorgsfulla händer genom decennier.

På museet kan du beundra de fina pelargonerna, läsa mer om dem och köpa med dig sticklingar hem. Varje år erbjuds flera spännande nyheter.

Och – Bergabacken är inte bara pelargoner. Nu finns här också amaryllis och narcisser – vilda arter, sorter från 1600-talet och mycket mer.

På Bergabacken finns också butik med försäljning av sticklingar, jord, litteratur m.m. och kafé där det bjuds kaffe och pelargonkaka.
 
 

Klicka för stor karta


Öppettider

Bergs by
Är tillgänglig för besök på egen hand året om.

Bergabacken Levande Pelargonmuseum
Maj – juni: lördagar kl. 11-15.
Mors dag: kl. 11-15.
Midsommar stängt.
Juli – 7 aug: on, to, lö, sö kl. 11-15.


Aktiviteter

Pelargonutställningar, rådgivning, försäljning med mera.


Hitta hit

N 60° 30,943' E 16° 26,402'

Bergs by ligger ca 2 km väster om centrala Torsåker, intill väg 68.


Tillgänglighet

-


Hemsida

www.bergabacken.se


Kontakt

Bergabacken AB
Pia Walldau
Bergbyvägen 25
813 96 TorsåkerTelefon: 0290-40114
E-post: info@bergabacken.se
 

Tips!

Intill Bergs kvarn finns en gammal bergsmansgård som idag rymmer Bed & Breakfast. Öppet maj-september. Adress: Bergbyvägen 50, 813 96 Torsåker. Kontaktperson: Britt-Marie Lundmark. Telefon: +46 0290-408 51.