Årsunda Viking

I skogssluttningen i norra delen av Årsunda hittar du en hel vikingagård med tidstypiska byggnader och djur. Gården kom till i mitten av 1990-talet i ett samarbete mellan Sandvikens kommun, Länsmuseet Gävleborg och den lokala vikingaföreningen Fafner. Här går det att året om boka gästabud, skolprogram och andra prova-på-aktiviteter. Det går även att övernatta i långhuset. Sommartid har man temaveckor av olika slag, ofta hantverksbaserade, och gården är öppen även för enskilda besökare.

Gården domineras av ett imponerande långhus omgivet av en rad ekonomibyggnader. Husen är uppförda med tidstypisk byggteknik. Förebilderna kommer från olika arkeologiska undersökningar i mellansverige. Att delta i ett gästabud och serveras välsmakande vikingatida rätter i festsalen medan härdarna brinner är en mycket speciell upplevelse som man aldrig glömmer.

Från vikingagården är det inte långt till Strandbaden vid Storsjön, "Gästriklands riviera" – en härlig badstrand med campingplats och restaurang. På sommaren är det ett rikt båtliv här.

 

 Klicka för stor karta


Öppettider

Vikingagården kan bokas året om för skolklasser, gästabud och guidningar.

 
Aktiviteter


-

Entréavgifter

Under 6 år = gratis. Barn 6 - 15 år = 40 kr. Vuxna = 60 kr.
 
Hitta hit

N 60° 31,497' E 16° 45,304'

Årsunda ligger längs väg 272, Tidernas väg, 16 km söder om Sandviken.

Vikingagården ligger ett stycke in i skogen i norra delen av Årsunda. Infarten hittar du intill återvinningsstationen vid väg 272. Följ skylten "Vikingagård".

 
Tillgänglighet   

Gården ligger i skogsterräng med kraftiga nivåskillnader. En viss handikappanpassning finns dock.

 
Kontakt
 
Telefon: 026-29 01 16
E-post: info@arsundaviking.se